flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники взяли участь у модельному судовому засіданні у стінах Господарського суду Чернівецької області

01 грудня 2023, 16:06

30 листопада відбулось модельне судове засідання за участі студентів 3 курсу юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Зі вступним словом виступив голова суду Олег Георгійович Проскурняк, який провів екскурс по історії господарських судів та проаналізував сучасні особливості їх діяльності, а також побажав студентам успіхів у судовому засіданні, наснаги у навчанні та майбутній карʼєрі.

Фабула модельної справи полягала у тому, що до Господарського суду Чернівецької області звернувся прокурор в інтересах сільської ради до фізичної особи-підприємця про скасування державної реєстрації права оренди та зобов’язання повернути в комунальну власність земельну ділянку.

Під час розгляду справи учасники подали клопотання щодо заборони відеофіксації судового засідання, заявили відвід судді, попросили залишити позов без розгляду та змінити територіальну підсудність.

Після детального зʼясування всіх обставин справи студенти правильно розвʼязали та винесли законне рішення.

За результатами модельного засідання суддя-спікер Михайло Ілліч Ніколаєв подякував за допомогу в організації заходу заступнику декана з навчально-організаційної роботи Віталію Володимировичу Гордєєву, відзначив високий рівень підготовки студентів та запросив їх для проходження навчальної практики у нашому суді!