flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз по справі 926/133/15 щодо торгівельного центру «Проспект» (Гіпербуд)

25 травня 2017, 10:51

У справі щодо торгівельного центру «Проспект» (Гіпербуд) призначено повторну судову експертизу

    Сьогодні, 24.05.2017 року у Господарському суду Чернівецької області слухалась справа №924/133/15, що порушена за позовом Чернівецької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю “Гіпербуд” (за участю третіх осіб - ОСББ “Сонячний острів” м. Чернівці, ОК “Житлово-будівельний кооператив Проспект” та громадян-учасників будівництва) про розірвання договору оренди землі № 7800 від 04 травня 2012 року та зобов’язання повернути міській раді земельну ділянку площею 1,3000 га., що знаходиться по проспекту Незалежності, 131, в м. Чернівці.

   За наслідками розгляду справи та враховуючи, що попередньо призначена судова експертиза не проведена у зв’язку з нездійсненням позивачем оплати за неї, колегія суддів, з метою встановлення усіх фактичних обставин справи, дійшла висновку про необхідність призначення повторної будівельно-технічної експертизи, проведення якої доручено Київському науково - дослідному інституту судових експертиз.

На вирішення судових експертів поставлено наступні питання:
- Яка фактична площа земельної ділянки передана відповідачу в оренду за договором оренди землі № 7800 від 04 травня 2012 року та яку площу на даній земельної ділянці займає збудована відповідачем будівля (зобразити схематично із зазначенням масштабу, геометричних розмірів земельної ділянки та збудованого приміщення, відстані від крайньої межі земельної ділянки до збудованої споруди, співставлення земельної ділянки відносно збудованого приміщення із зрівнянням їх у просторовій площині).
- Чи відповідає зведена будівля ескізній пропозиції багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями по проспекту Незалежності, 131, в м. Чернівці.(із зазначенням площі зведеної будівлі відносно площі визначеної в ескізній пропозиції, містобудівним умовам та ескізному проекту багатоквартирного будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями по Проспекту Незалежності, 131 в м. Чернівці).

- Дати визначення збудованому на земельній ділянці (кадастровий № 7310136300:11:001:0022 по проспекту Незалежності, 1312 м. Чернівці) об’єкту будівництва, а саме: магазин, торговий центр, гіпермаркет, тощо.
- Чи можливе подальше продовження будівельних робіт на земельній ділянці площею, 1,3000 га. по проспекту Незалежності,131 м. Чернівцях (кадастровий № 7310136300:11:001:0022), а саме зведення багатоквартирних житлових будинків у відповідності до ескізної пропозиції багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями по проспекту Незалежності, 131, в м. Чернівці. (із зображенням, порівнянням шляхом накладення на плані та визначенням площі збудованого приміщення відносно земельної ділянки; також розмірів - довжини, ширини земельної ділянки, розмірів - довжини, ширини з ескізної пропозиції та ескізного проекту багатоквартирного будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями по Проспекту Незалежності, 131 в м. Чернівці з урахуванням ДБН, вказавши розміри секцій, парковки, проїздів, тощо). 
- Чи відповідає ескізна пропозиція містобудівним умовам і обмеженням в частинах граничного відсотку забудови території, вимозі забезпечення об’єкту містобудування паркувальними місцями та чи відповідає тип зведеного об’єкту назві об’єкту містобудування, який є визначений містобудівними умовами і обмеженнями?

Витрати на проведення судової експертизи вирішено покласти на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – ОК “Житлово-будівельний кооператив Проспект”.

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області