flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КОВАЛЬЧУК ТЕТЯНА ТА БАЙТАЛЮК ВОЛОДИМИР ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ РЕФОРМ У СФЕРІ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ

13 листопада 2017, 10:35

10 листопада 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Центром комерційного права та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку проведено семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів на семінарі на тему: “Реформи у сфері корпоративного управління. Практика врегулювання та вирішення корпоративних спорів”.

Вітальними словами семінар відкрили проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, заступник Голови Вищого господарського суду України Сергій Могил, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тімур Хромаєв та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська.

Член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Ігор Назарчук зосередив увагу суддів на актуальному питанні щодо здійснення сучасних викликів стосовно зловживання на ринку цінних паперів. У своєму виступі викладач зазначив, що у стадії врегулювання знаходиться питання запобігання здійсненню маніпулювання на ринках капіталу, оскільки чинне законодавство потребує змін та ефективного реагування на виклики, пов’язані з використанням новітніх технологій та методів здійснення маніпулювання.

Зацікавив суддів виступ доктора юридичних наук, члена Ради з питань судової реформи при Президентові України, члена Науково-консультативної ради Вищого господарського суду України Олексія Кота щодо способу захисту порушених прав та інтересів у сфері корпоративних відносин.

Консультант з юридичних питань Центру комерційного прав Сергій Юргелевич презентував огляд зарубіжної практики укладення корпоративних договорів.

Судді обговорили напрями розвитку цього важливого корпоративного інструмента в Україні, дискутували на тему щодо застосування іноземного права до угод, договірної підсудності тощо.

Головний експерт із правознавства Центру комерційного права Юрій Попов розповів про суддівське правотворення. Доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, член спеціалізованих вчених рад Олена Кібенко детально зупинилась на урахуванні принципів корпоративного управління під час вирішення спорів.

Модератори тренінгу – Валентина Данішевська та суддя Вищого господарського суду України, секретар першої судової палати Валерій Картере розкрили деякі практичні аспекти застосування законодавства у сфері корпоративного права та обговорили питання, що виникають у ході розгляду корпоративних спорів.

За результатами проведеної підготовки суддям вручені сертифікати Національної Школи суддів України.

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області за матеріалами офіційного веб-сайту Національної школи суддів України