flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забудовник зобов’язаний взяти участь у розвитку інфраструктури населеного пункту

26 жовтня 2021, 12:14

Сторона, яка має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов`язана взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні стороною до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Чернівецької області, ухваленого за результатами розгляду справи № 926/1266/21 за позовом Виконувача обов’язків керівника Чернівецької окружної прокуратури Чернівецької області, в інтересах держави в особі Сторожинецької міської ради до Обслуговуючого кооперативу “Житлово-будівельний кооператив “Сучасне житло” про стягнення заборгованості за договором про пайову участь у сумі 366 352, 44 грн.

Так, між Сторожинецькою міською радою та Обслуговуючим кооперативом “Житлово-будівельний кооператив “Сучасне житло" укладено Договір про пайову участь з розвитку інфраструктури міста Сторожинець відповідно до якого відповідач, який здійснював будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул.О.Кобилянської, 21-А в м. Сторожинець, зобов’язався до 31.12.2019 сплатити кошти пайової участі у розвитку інфраструктури міста в сумі 416352, 44 грн.

У встановлений договором строк відповідач внесок пайової участі в повному обсязі не сплачено, що призвело до виникнення заборгованість у сумі 366352, 44 грн.

В зв’язку з зазначеним, з ОК “Житлово-будівельний кооператив “Сучасне житло”  стягнуто на користь держави в особі Сторожинецької міської ради Чернівецького району Чернівецької області 366352,44 грн заборгованості за договором про пайову участь.

  • З повним текстом рішень можна ознайомитись за посиланням: 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/100523220

 

 

Пресслужба Господарського суду Чернівецької області