flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внаслідок незаконної вирубки лісу на користь держави стягнено понад 170 тисяч гривень заподіяної шкоди

29 вересня 2020, 15:16

         Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулась до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Державного підприємства “Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство “Карпатський держспецлісгосп” про відшкодування шкоди в сумі 175554,51 грн, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев на території лісового фонду.

         В обґрунтування своїх позовних вимог позивач посилається на те, що під час здійснення позапланового заходу державного нагляду відповідача щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища виявлено факт незаконної рубки не відведених в рубку 26 шт. дерев, в результаті чого заподіяно шкоду лісовому фонду нашої держави.

       За результатами розгляду справи суд встановив факт невиконання відповідачем зобов'язань, які покладені на нього лісовим і природоохоронним законодавством, внаслідок чого відбулася незаконна рубка дерев.

 Рішенням Господарського суду Чернівецької області  від 27 липня 2020 року позовні вимоги по справі 926/1108/20 задоволено у повному обсязі.

З повним текстом рішення можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/90696376

Пресслужба суду