flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді взяли участь в загальноукраїнському семінарі щодо актуальних питань визначення юрисдикції господарських судів!

07 грудня 2020, 16:04
📌Сьогодні завершився загальноукраїнський онлайн-семінар для суддів господарських судів на тему “Актуальні питання визначення юрисдикції господарських судів: правові висновки Верховного Суду”, організований Одеським РВ НШСУ.
📌Захід організовувався з метою отримання необхідного рівня знань та практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства.
📚Програма заходу передбачала розгляд таких питань:
🖇Критерії розмежування судової юрисдикції Великою Палатою Верховного Суду.
🖇Відступ ВП ВС від існуючих правових позицій: процедура, підстави, проблеми.
🖇Визначення судової юрисдикції при банкрутстві, у земельних спорах, на стадії виконання судових рішень, спорів. Актуальні правові висновки ВС з питань судової юрисдикції.
🖇Актуальні питання розмежування судової юрисдикції у спорах, за участю суб’єкта владних повноважень (Держреєстратори, ФДМУ, АМКУ, ФГВФО).
🖇Юрисдикційність корпоративних спорів та найбільш наближених до них. Актуальні правові висновки ВС з питань розмежування судової юрисдикції у спорах за участю фізичних осіб. Справи, які не можуть розглядатися у судах жодної юрисдикції.
⚖️Від Господарського суду Чернівецької області участь взяли судді: Ніколаєв Михайло Ілліч, Гурин Микола Олександрович, Ковальчук Тетяна Іванівна та Тинок Олександр Сергійович.
 
Пресслужба