flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових норм

03 вересня 2021, 14:21

  1. Газета «Голос України» опублікувала оголошення Ради суддів України 

14 серпня 2021 року в газеті "Голос України" опубліковано оголошення Ради суддів України про проведення Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.  

https://bitly.su/0hLO5AnO

 

  1. Глава держави підписав указ про конкурс для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду за квотою Президента України 

Глава держави підписав Указ № 365/2021 «Питання конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України», яким затверджене Положення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатур на посаду судді КСУ щодо осіб, яких призначає Президент, а також персональний склад конкурсної комісії. 

https://bitly.su/MQss3vRh

  1. Опубліковано рішення Ради суддів України від 11.08.2021 року №30 

На сайті Ради суддів України опубліковано рішення РСУ від 11 серпня 2021 року №30 про затвердження ПОЛОЖЕННЯ про проведення Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.

https://bitly.su/9QqKvZ

  1. РСУ виконала вимоги Закону України щодо відновлення роботи ВККС України 

11 серпня 2021 року відбулося позачергове засідання Ради суддів України, на якому було затверджено Положення про проведення Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України. 

https://bitly.su/gDurAMe

  1. 17 серпня 2021 року Вища рада правосуддя затвердила Положення про порядок функціонування  окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

https://bitly.su/KcEtL

  1. Оголошення про початок добору кандидатів до складу Конкурсної комісії з формування ВККСУ 

На виконання вимог Закону України № 1629-IX та на підставі звернення Ради суддів України Вища рада правосуддя повідомляє, що рішенням від 11 серпня 2021 року Рада суддів України оголосила про початок проведення першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України. 

https://bitly.su/fpKNmBC

  1. ВРП ухвалила рішення про звернення до Верховного Суду з проханням звернутися до Конституційного Суду України стосовно перевірки окремих положень закону, що регулює діяльність Ради 

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звернення до Верховного Суду із проханням невідкладно скликати Пленум Верховного Суду та звернутися до Конституційного Суду України щодо перевірки конституційності окремих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» від 14 липня 2021 року № 1635-IX. 

https://bitly.su/z5KcT