flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

04 жовтня 2021, 11:01

1. ВРП ініціювала проведення у першій декаді жовтня робочої зустрічі з усіма суб’єктами формування першого складу Конкурсної комісії, яка утворюється для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККСУ та формування переліку кандидатів, які відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності.
https://hcj.gov.ua/.../vrp-vzhyvaye-zahodiv-dlya-pochatku...
 
 
2. Т. в. о. Голови ДСА України поінформував щодо діяльності ДСА України та зауважив, що і надалі перспективним завданням для органів системи правосуддя залишається впровадження ЄСІТС. Також за словами Олексія Сальнікова важливим напрямком роботи ДСА України та інших стейкхолдерів залишається питання напрацювання нормативів кадрового, матеріально-технічного забезпечення діяльності судів. "Питання оптимізації судів, а також гідної оплати праці працівникам апаратів судів – це питання серед першочергових у діяльності ДСА України", - підсумував т. в. о. Голови ДСА України.
Яна Теммлер, відзначаючи значний обсяг роботи, що виконується працівниками ДСА України, цікавилась, що отримують громадяни та працівники судів від упровадження Ініціативи Модельні суди.
"Нова фаза Ініціативи впроваджується лише чотири місяці, а до її реалізації долучились ще сімдесят судів. Модельні суди отримують консультативну, методичну та технічну допомогу. Ініціатива "Модельні суди" об’єднує ініціативи з судового адміністрування та дійсно стала "Майданчиком добрих практик", що спрямований на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки не лише для модельних, а для всіх судів України.
https://dsa.court.gov.ua/dsa/pres-centr/news/1185583/
 
 
3. Пріоритетне завдання судової влади на 2022 рік – продовжувати вдосконалення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Головною перепоною цьому може стати недофінансування судової влади, в тому числі цифровізації правосуддя.
 
 
4. 28 вересня 2021 року в ДСА України відбулася презентація мобільного застосунку «єСуд». Захід, транслювався в режимі онлайн на You Tube-каналі порталу "Судова влада України".
Функціонал застосунку «єСуд» та перспективи його подальшого розвитку презентували заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький та в.о. директора Державного підприємства «Центр судових сервісів» Андрій Слюсаренко.
 
 
5. РСУ надала чітків відповіді на питання:
 
Хто може бути членом Етичної ради і чи потрібен для цього стаж роботи?
Навіщо оголошений добір і чому кандидати мають подавати документи?
Яким чином визначалися строки подачі документів?
Чи шантажує РСУ народних депутатів?
Чи хочуть судді заблокувати судову реформу через Конституційний суд?
Чи буде РСУ чекати змін в законодавство?
Навіщо у Положенні вимоги до шрифту відступів тощо?
Вимога щодо стажу роботи це саботаж реформи?
 
 
6. 23 вересня 2021 року відбулася робоча нарада за участю члена Комітету ВРУ з питань правової політики Дениса Маслова, заступника Голови ДСА України Сергія Чорнуцького та голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка.
Головною темою зустрічі було обговорення питання підключення суддів до Єдиного державного демографічного реєстру.