flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Академія фінансового моніторингу» провела тижневе навчання для підвищення кваліфікації

27 травня 2019, 11:22

Керівник апарату Господарського суду Чернівецької області Пилип’як Марія Олегівна та начальник фінансового відділу Телекі Оксана Іванівна стали учасниками тижневого навчання для підвищення кваліфікації, що проходило  у м. Києві в «Академії фінансового моніторингу» ( з 17 по 24 травня 2019 року ) з курсу «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення»

Навчання проводилося не тільки у формі лекцій, але й у формі  практичних занять, що сприяло кращому засвоєнню та аналізу нового матеріалу.

Протягом навчання обговорювалось багато тем у сфері фінансового моніторингу, зокрема:

  • Загальна характеристика Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
  • Правові основи діяльності правоохоронних органів щодо запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
  • Організована злочинність (корупція, хабарництво, шахрайство, крадіжки, наркобізнес тощо), ознаки та взаємозв’язок з легалізацією(відмиванням) доходів.
  • Юридична відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванні) доходів.
  • Поняття та походження офшорних юрисдикцій та принципи організації офшорних фірм, банків, трастів та страхових організацій

По закінченню навчання, всі учасники склали іспит та отримали сертифікати.

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області