flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується розгляд земельного спору за участю понад 120 чоловік

18 березня 2021, 14:07

Пресслужба Господарського суду Чернівецької області повідомляє, що в провадженні суду перебуває справа № 924/133/15 за позовом Чернівецької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю “Гіпербуд” , за участю 126 третіх осіб про розірвання договору оренди землі та зобов’язання повернути земельну ділянку.

16 березня 2021 року суд відклав підготовче засідання на 26 березня 2021 року на 14:30 для надання можливості представнику відповідача ознайомитись з усіма матеріалами справи.

Нагадуємо обставини справи:

На підставі рішення Чернівецької міської ради між Чернівецькою міською радою та ТОВ “Гіпербуд” укладено договір оренди землі, на виконання якого відповідач отримав в строкове платне користування земельну ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями, яка знаходиться у м. Чернівцях на проспект Незалежності, 131.

Позивач стверджує, що розміщений відповідачем на вказаній земельній ділянці гіпермаркет позбавляє можливості забудовника в подальшому збудувати на ній житловий будинок, оскільки відсутня необхідна площа земельної ділянки.

Відповідач заперечує та зазначає, що здійснює комплексне будівництво відповідно до умов договору, ескізної пропозиції та проекту. При цьому, стверджує, що будівництво здійснюється чергами, тому на даний час зведено будівлю першої черги, а в подальшому розробляється проект для будівництва інших черг, тобто житлової забудови.

Оскільки дольову участь в здійсненні будівництва беруть понад 120 осіб, при цьому інтереси частини даних осіб в даній справі представляє ОК “Житлово-будівельний кооператив Проспект” які є членами даного кооперативу, суд залучив даних осіб до участі у справі.

Ухвалою суду від 24 травня 2017 року призначено повторну будівельно-технічну експертизу, зупинено провадження у справі № 924/133/15.

16 лютого 2021 року до Господарського суду Чернівецької області повернулись матеріали справи  із судово-експертної установи разом із висновками експертів та супровідним листом.

Ухвалою від 24 березня 2021 року поновлено провадження у справі, обрано розглядати справу за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі; призначено розгляд справи на 16 березня 2021 року.