flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано керівництво Верховного суду України

30 листопада 2017, 17:35

Головою нового Верховного Суду обрано Валентину Данішевську

"За" проголосувало 67 суддів Верховного Суду.

Нагадаємо, що сьогодні у приміщенні Кловського палацу (вул. Пилипа Орлика, 8) проходить перше засідання Пленуму Верховного Суду. 

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя "Про внесення подання Президентові України про призначення Данішевської В.І. на посаду судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду", Данішевська Валентина Іванівна, громадянка України, має стаж роботи на посаді судді не менше десяти років. З вересня 1987 року по січень 1992 року працювала головним арбітром арбітражу Управління торгівлі Запорізького облвиконкому. Постановою Верховної Ради України від 7 липня 1992 року призначена арбітром арбітражного суду Запорізької області, Постановою Верховної Ради України від 21 червня 2001 року № 2575-III Данішевську В.І. звільнено з посади судді за власним бажанням.

Джерело За повідомленням Верховного Суду України 

 

Заступником Голови Верховного Суду обраний  Богдан Львов

Заступник Голови Верховного Суду обирається на посаду строком на чотири роки Пленумом Верховного Суду. Рішення про його обрання на посаду приймається більшістю голосів від загального складу Пленуму Верховного Суду шляхом таємного голосування.

Таке рішення прийнято сьогодні Верховним Судом  на засіданні першого пленуму.

Львов Богдан Юрійович, громадянин України має стаж роботи на посаді судді не менше десяти років. Постановою Верховної Ради України від 21 листопада 1992 року № 2816-XII Львова Б.Ю. обрано членом військового трибуналу Київського гарнізону, Постановою Верховної Ради України від 15 жовтня 1998 року № 184-XIV – суддею військового суду Центрального регіону України безстроково, Постановою Верховної Ради України від 29 листопада 2001 року № 2870-III – на посаду судді Київського апеляційного господарського суду безстроково та Постановою Верховної Ради України від 17 червня 2004 року № 1814-IV – на посаду судді Вищого господарського суду України.

Джерело 

За повідомленням прес-центру судової влади України

 

Секретарем Пленуму Верховного Суду обрано Дмитра Луспеника

У 2008 – 2011 рр. Дмитро Дмитрович працював суддею Верховного Суду України. У 2011 році обраний суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Протягом тривалого часу Дмитро Луспеник був секретарем пленуму ВССУ та організовував його роботу.
Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент – він має авторитет не лише серед суддів, а й науковців та адвокатів.
Кандидатуру Дмитра Луспеника на посаду секретаря Пленуму Верховного Суду за поданням Голови Верховного Суду підтримало 107 суддів із 111 зареєстрованих на Пленумі.
Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» секретар Пленуму Верховного Суду організовує роботу секретаріату Пленуму, підготовку засідань Пленуму, забезпечує ведення протоколу та контролює виконання постанов, прийнятих Пленумом Верховного Суду.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВССУ