flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом стягнуто в дохід міського бюджету понад 189 тис. боргу з орендної плати

30 березня 2018, 10:05

Керівник Чернівецької місцевої прокуратури, діючи в інтересах держави в особі Чернівецької міської ради, звернувся до Господарського суду Чернівецької області з позовом до фізичної особи-підприємця про стягнення заборгованості по орендній платі за землю та повернення земельної ділянки площею 0,30 га.

В процесі розгляду справи судом встановлено, що протягом усього часу користування земельною ділянкою боржник, в порушення умов укладеного договору оренди землі, систематично не сплачував орендну плату, що призвело до виникнення боргу в сумі понад 189 тис. грн.

Встановивши, що відповідач є недобросовісним орендарем та враховуючи рішення сесії Чернівецької міської ради, яким відмовлено у продовженні договору оренди землі, суд дійшов, що даний договір припинив свою дію, у зв’язку з чим орендар зобов’язаний повернути земельну ділянку міській раді.

Враховуючи вищевикладене судом задоволено позов прокурора, стягнуто з боржника понад 189 тис. боргу з орендної плати та зобов’язано повернути землю Чернівецькій міській раді.

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області