flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні позову про знесення багатоквартирного житлового будинку

31 серпня 2018, 09:57

 

Суд відмовив у задоволені позову про знесення багатоквартирного житлового будинку

Відповідне рішення ухвалено Господарським судом Чернівецької області 18 квітня 2018 року у справі 926/3915/17 за позовом заступника військового прокурора Чернівецького гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу м. Чернівці до товариства з обмеженою відповідальністю “Фенікс-Інвест” про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинно збудованого багатоквартирного будинку.

В обгрунтування позовних вимог прокурор посилався на те, що спірна земельна ділянка відноситься до земель оборони та незаконно вибула з володіння Квартирно-експлуатаційного відділу м.Чернівці, який є її постійним землекористувачем.

В процесі розгляду справи судом встановлено, що на спірній земельній ділянці знаходиться багатоквартирний житловий будинок, власниками квартир в якому є понад 130 громадян, які залучені до участі у справі в якості третіх осіб.

Разом з тим, даний багатоквартирний будинок збудований на земельній ділянці, яка перебуває у користуванні відповідача на підставі відповідних рішень Чернівецької міської ради та договорів оренди.

Відтак, суд відмовив у задоволені позову прокурора, оскільки дійшов висновку, що дії відповідача, пов’язанні з користуванням спірною земельною ділянкою, не можуть кваліфікуватись як самовільне зайняття земельної ділянки, оскільки таке користування має місце на підставі рішення органу місцевого самоврядування про її надання у оренду з укладенням договорів оренди.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 06.08.2018р. рішення суду першої інстанції від 18.04.2018р. залишено без змін.

Повний текст рішення є загальнодоступним в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua).

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області