flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутніх суддів навчають господарсього судочинства

28 листопада 2018, 16:19

В понеділок, 26 листопада 2018 року суддя Гурин Микола Олександрович та суддя у відставці Скрипничук Іван Васильович провели тренінг на тему: «Докази і доказування в господарському судочинстві» в  межах якого ознайомили кандидатів з підставами звільнення від доказування, оцінкою доказів та звернули увагу на незалежність допустимість, достовірність та достатність доказів у господарському процесі.

В подальшому, 27-28 листопада судді Ніколаєв Михайло Ілліч та  Гончарук Олег Валентинович  провели тренінг на тему: «Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин»

Протягом даного дводенного курсу кандидатам окреслили значення, актуальність та складність вирішення земельних спорів, навели приклади найпоширеніших спорів даної категорії, охарактеризовано способи захисту прав на землю.

Слухачі з цікавістю ознайомились з особливостями припинення права користування земельною ділянкою та підставами і порядком притягнення до відповідальності за порушення земельного законодавства.

Також кандидати на посаду судді активно вирішували численні практичні завдання, після чого жваво обговорювали результати їх вирішення.

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області