flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здобуття практичних навичок розгляду банкрутських справ

30 листопада 2018, 04:12

2930 листопада 2018 року у Чернівецькому регіональному  відділенні НШС України  для слухачів  спеціальної підготовки проведено тренінг на тему:

“Особливості розгляду справ про банкрутство”.

Викладачами тренінгу були досвідчені судді, які спеціалізуються на розгляді справ цієї  категорії господарських спорів - Тетяна Іванівна Ковальчук  і Віталій Володимирович  Дутка.

Розпочався тренінг презентацією про вступ до конкурсного процесу та деяких особливостей процесуальної форми.

Після презентації продемонструвано відеоролик, що ілюструє ситуацію, в яку може потрапити добросовісний господарюючий суб’єкт.

Кандидати  активно вирішували практичні завдання, запропоновані для виконання та жваво обговорювали підготовлене відео.

Так, розглянувши тему щодо відкриття провадження у справі про банкрутство, майбутні судді сформулювали питання, що мають бути вирішені судом у разі відкриття провадження у справі та знайти своє відображення в ухвалі суду.

Опрацювавши розділ тренінгу, присвячений правовому статусу кредиторів, слухачі розглянули заяву кредитора та визначили дії судді, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство.

Загалом дводенний тренінг передбачав опанування п’яти  тем, серед яких: відновлення платоспроможності боржника, ліквідаційна процедура у справі про банкрутство, продаж майна боржника в процедурі ліквідації тощо.

Матеріали тренінгу представлені у вигляді презентацій, а слухацькій аудиторії запропоновано для вирішення низки практичних завдань, зокрема робота в малих групах, у ході якої вирішуються ситуативні задачі, розроблені на основі реальних судових справ. 

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області