flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спір щодо культової споруди не є господарським.

18 лютого 2021, 13:02

«Релігійна організації «Релігійна Громада Парафія на честь Вознесіння Господнього Чернівецької єпархії Православної церкви України села Рингач Новоселицького району Чернівецької області» звернулася до Господарського суду Чернівецької області із позовною заявою до 1. Новоселицької міської ради 2. Релігійної організації «Релігійна громада Парафія на Честь Вознесіння Господнього Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної церкви» про визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності на нерухоме майно – нежитлову будівлю Свято – Вознесенської Церкви, що розташована в с. Рингач Новоселицького районгу Чернівецької області, та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що спір між релігійними організаціями не пов’язаний із здійсненням господарської діяльності, оскільки виник щодо оформлення права власності та використання культової споруди для задоволення релігійних потреб фізичних осіб -  членів релігійної громади, відтак дана справа не підлягає вирішенню в порядку господарського судочинства

Суд роз`яснив позивачу, що даний спір підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства, віднесений до юрисдикції місцевих загальних судів та закрив провадження у справі №926/48/21.

З повним текстом рішень можна ознайомитись за посиланням:

http://www.reestr.court.gov.ua/Review/94865133

 

Прес-служба Господарського суду

Чернівецької області