flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 1 млн грн боргу стягнуто на користь Чернівецької міської ради

02 вересня 2021, 12:31

Товариство використовувало земельну ділянку без належних правових підстав, в зв’язку  з чим  його зобов’язано за рішенням суду сплатити борг в сумі 1184250,70 грн.

Чернівецька міська рада звернулася з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Пантера ЛТД» про стягнення безпідставно збережених коштів в розмірі орендної плати за землю у сумі 1184250,70 грн.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що за товариством зареєстровано право власності на нежитлові будівлі, які розміщені на земельній ділянці комунальної власності площею 0,2902га  

Проте, договір оренди землі з Чернівецькою міською радою товариство з обмеженою відповідальністю “Пантера ЛТД” не уклало, орендну плату не сплачувало, тобто використовувало земельну ділянку без належних правових підстав.

Відповідно до висновків Великої Палати Верховного Суду фактичний користувач земельної ділянки, який без достатньої правової підстави за рахунок власника земельної ділянки зберіг у себе кошти, які мав заплатити за користування нею, зобов`язаний повернути ці кошти власнику земельної ділянки на підставі частини першої статті 1212 Цивільного кодексу України.

За результатами розгляду справи суд задовольнив позовні вимоги, стягнув з товариства з обмеженою відповідальністю «Пантера ЛТД» на користь Чернівецької міської ради 1184250,70 грн. безпідставно збережених коштів в розмірі орендної плати за землю.

  • Рішення суду набрало законної сили 02.08.2021 року.
  • З повним текстом рішень можна ознайомитись за посиланням:  https://reyestr.court.gov.ua/Review/98266020

 

Пресслужба Господарського суду Чернівецької області