flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В межах справи про банкрутство з Державного бюджету України стягнуто помилково перераховані кошти

28 березня 2018, 15:28

В провадженні Господарського суду Чернівецької області перебуває справа №3/380-295/б про банкрутство Чернівецького обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.

Постановою суду від 07.11.2013 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Нестіну О.В.

В процесі задоволення вимог кредиторів банкрута ліквідатор помилково (надмірно) перерахував кошти в сумі 596 тис. грн. у рахунок погашення поточних вимог Чернівецької об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Чернівецькій області, в тому числі по податках: на доходи фізичних осіб, з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, на прибуток, земельного, на додану вартість, акцизного збору, інших зборів за забруднення навколишнього природного середовища та  інших надходжень.

Оскільки Чернівецьке управління ГУ ДФС у Чернівецькій області відмовилось добровільно повернути надмірно сплачені кошти, ліквідатор Нестіна О.В. звернулась до суду з заявою про стягнення цих коштів з Державного бюджету України.

В ході розгляду справи суд дійшов до висновку, що вимоги ліквідатора підтверджені документально і засновані на чинному законодавстві, у зв’язку з чим подану заяву задоволено частково та стягнуто з відповідних рахунків Державного бюджету України помилково (надмірно) перераховані кошти на загальну суму 557513,14 грн.

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області