flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом відмовлено в задоволені позову про визнання права власності на нерухоме майно вартістю понад 2 мільйона гривень

17 квітня 2018, 16:34

Повідомляємо, що рішенням Господарського суду Чернівецької області №926/616/16 від 3 квітня 2018 року відмовлено в задоволені позову обслуговуючого кооперативу «Торговий ряд «Лілея» до Чернівецької міської ради,  Управління державної реєстрації ГТУЮ у Чернівецькій області, та Виконавчого комітету Чернівецької міської ради про визнання права власності на двоповерховий павільйон, загальною площею 41,9 кв.м.,  що знаходиться в м. Чернівці.

Відповідно до приписів статті 392 ЦК України, позивачем у справі про визнання права власності може бути виключно особа, яка вже є власником спірного майна, але її право оспорюється або не визнається іншою особою, або якщо особа втратила документ, який засвідчує її право власності.

Проте, позивач та треті особи з самостійними вимогами звернувшись до суду із позовом, не надали розробленої та затвердженої проектної документації на збудоване майно та не зареєструвавши право власності на об’єкт містобудування.

З урахуванням вищевикладеного, суд дійшов висновку, що учасники справи не набули права власності на спірне нерухоме майно, у зв’язку із чим у задоволені позову відмовлено.

 

З повним текстом рішення Ви можете ознайомитись на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73247434

Повідомляємо, що розгляд справ в господарських судах  є відкритим, за винятком визначених законом випадків.

Представникам засобів масової інформації у випадках необхідності висвітлення перебігу розгляду господарських справ  рекомендуємо звертатись до прес-служби Господарського суду Чернівецької  області.

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області