flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчасно не сплатив орендну плату – звільни орендоване приміщення

12 листопада 2019, 09:52

 

Департамент розвитку Чернівецької міської ради звернувся до Господарського суду Чернівецької області з позовом до фізичної особи - підприємця про стягнення заборгованості, розірвання договору оренди №126/К від 24.10.2018 року та звільнення приміщення.

Обґрунтовуючи свої вимоги, позивач посилався на те, що у жовтні 2018 року між Департаментом економіки Чернівецької міської ради та підприємцем укладений договір оренди нерухомого майна № 126/К, за яким відповідач прийняв у строкове платне користування нежиле приміщення з метою використання його під офіс, а також зобов’язувався щомісячно сплачувати орендну плату.

Проте,  в порушення умов договору  відповідач своєчасно та в повному обсязі орендну плату не сплачував, що призвело до виникнення  заборгованості.

Враховуючи зазначене, департамент звернувся до суду з позовом про дострокове розірвання договору та звільнення орендованого приміщення.

Частиною 2 статті 651 ЦК України визначено, що договір може бути розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, установлених договором або законом.

Тож, рішенням суду від 23.09.2019 позовні вимоги Департаменту розвитку Чернівецької міської ради до Фізичної особи - підприємця про розірвання договору оренди №126/К від 24.10.2018 року, звільнення приміщення та стягнення заборгованості в сумі -  задоволено в повному обсязі.

 

З повним текстом рішення можна ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/84665321

 

Прес-служба Господарського суду Чернівецької області